Bieren

Bierkaart_Sint_Jan

Naast het huismerk Amstel tapt eetcafé Sint Jan steevast een aantal bijzondere speciaalbieren. De voorkeur gaat daarbij uit naar bieren met een mooi verhaal. Bovendien is bij de speciaalbierkeuze de inbreng van de gasten groot. Sinds er veelvuldig om La Chouffe werd gevraagd, is het ‘kabouterbier’ uit het hart van de Ardennen een groot deel van het jaar onder de tap vertegenwoordigd, net overigens als Palm in diverse variëteiten.

De meest populaire speciaalbieren die hier getapt worden, zijn het prachtige weizenbier van Weihenstephaner, afkomstig van de oudste nog actieve brouwerij ter wereld, en het zware Kasteelbier uit België. Eetcafé Sint Jan is een van de weinige horecabedrijven in Nederland waar zowel de donkere variant als de Tripel van Kasteelbier het hele jaar door van de tap verkrijgbaar is.

Daarnaast wordt bij de keuze van speciaalbieren nadrukkelijk rekening gehouden met de seizoenen. Zo is de Fruitesse van Liefmans tijdens de zomermaanden razend populair, terwijl er in de herfstmaanden op grote schaal wordt genoten van Amstel Bock, vaak nog aangevuld met enkele soortgenoten.

Ook op fles is er een gevarieerd assortiment speciaalbier in huis. Veelgevraagde ‘zware jongens’ als Duvel, Westmalle en Brigand ontbreken hier vanzelfsprekend niet, maar ook voor de liefhebbers van alcoholvrije bieren en lichte biervarianten als Amstel Radler is er keuze te over.

 

Top↑