Wijnen

De huiswijn van eetcafé Sint Jan is Marques del Turia van het vermaarde Spaanse huis Vicente Gandia, verkrijgbaar in rood, wit en rosé. Deze in 1885 opgerichte bodega staat vooral bekend vanwege de bijzonder soepele en daardoor voor een breed publiek toegankelijke wijnen. De uitstekende kwaliteit van de wijnen is met name te danken aan de intensiteit van de druiven die verbouwd worden op zevenhonderd meter boven de zeespiegel verheven hoogvlaktes.

Voor de liefhebbers van meer uitgesproken wijnen, schenkt eetcafé Sint Jan een Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot, Sauvignon Blanc en Chardonnay van Rafale uit het zuiden van Frankrijk. Rafale betekent letterlijk ‘windvlaag’ en verwijst naar de Tramontanewind die in de Roussillon met enige regelmaat en vooral de nodige kracht van zich doet spreken. Het is juist die wind die voor een uitmuntende rijping van de druiven zorgt en de wijnen daardoor van hun uitgesproken fruitige en verfrissende karakter voorziet.

Het standaardassortiment wordt verder aangevuld met onder andere de inmiddels vermaarde rosé Pinot Grigio Blush en een wisselend kwaliteitsaanbod van onder andere prosecco’s en een feestelijke Crémant de Loire.

 

Top↑