Blog

Bierproefavond bij eetcafé Sint Jan

Eetcafé Sint Jan geniet sinds jaar en dag faam als speciaalbierencafé bij uitstek. Om die reputatie nog eens extra te onderstrepen, organiseren we op woensdagavond 5 februari aanstaande een unieke bierproefavond.

Als gastspreker hebben we onze Belgische vriend Paul Barbier weten te strikken. Paul is exportdirecteur van brouwerij Van Honsebrouck, leverancier van onder andere Kasteelbier en Brigand over de. Vanaf 21.00 uur houdt hij een korte inleiding speciaalbiercultuur om de gasten vervolgens kennis te laten maken met een fraaie reeks totaal verschillende bieren van zowel Belgische als Nederlandse komaf.

Vanzelfsprekend vertelt hij bij ieder bier een achtergrondverhaal waarin zaken aan bod komen als de herkomst, geschiedenis en de geschikte drinkmomenten. Om vast een tipje van de sluier op te lichten: er staan niet alleen voor het brede publiek toegankelijke bieren op de proeftafel, maar bijvoorbeeld ook een oude Gueuze.

Tijdens de proeverij, die ongeveer twee en een half uur in beslag neemt, serveren we diverse hapjes die uiteraard perfect harmoniëren met de bieren die geproefd worden. Zo presenteren we onder andere Brigand kaas, een op ambachtelijke wijze gerijpte delicatesse uit de Belgische Westhoek die als het ware samensmelt met het stevige Winterbier van Brigand.

Deelname aan de bierproeverij kost vijf euro; inschrijven (maximaal veertig personen) kan vanaf heden aan de bar.

Comments are closed.

Top↑