Historie

Het pand Jansplein 2 heeft jarenlang dienst gedaan als woning annex winkel. Voor zover in de gemeentelijke archieven te achterhalen valt, is hier sinds 1913 een café gevestigd. De heer C.F. Zonnenberg werd in mei van dat jaar een horecavergunning verleend. Hij startte er toen een café dat hij met zijn achternaam tooide. Sinds het begin van de zeventiger jaren van vorige eeuw gaat het café door het leven als Sint Jan.

Tot halverwege de jaren tachtig was Sint Jan vooral een druk bezocht bruin café. Onder het bewind van de toenmalige eigenaar werd vanaf dat moment met enige voorzichtigheid een menukaart met kleine gerechten gepresenteerd. Het donkerbruine interieur werd toen bovendien ingewisseld voor een eigentijdse en bijzonder warme ambiance, een sfeer die tot op de dag van vandaag met ziel en zaligheid gekoesterd wordt.

Vanaf het moment dat John en Ingrid Pricken het bedrijf in november ’97 overnamen, kreeg Sint Jan geleidelijk aan zijn huidige status: een bloeiend eetcafé waar gezelligheid hoogtij viert en waar niet alleen wordt gegeten, maar ook nog steeds naar hartenlust geborreld.

Top↑