Blog

Crémant de Loire Langlois-Château

Mousserende wijnen en een feestelijke stemming zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we juist in de periode rond Kerst en Oud & Nieuw de meest bubbels tot ons nemen.

Eetcafé Sint Jan speelt adequaat op die trend in door tijdens de laatste weken van het jaar de prachtige crémant de Loire van het befaamde huis Langlois-Château niet alleen per fles, maar ook per glas te serveren.

Het kasteel Langlois en de prachtig daaromheen gedrapeerde wijngaarden in het plaatsje Saumur zijn in het bezit van Champagnes Bollinger, het favoriete huis van niemand minder dan James Bond. Omdat deze wereldberoemde champagnemakers zich ook nadrukkelijk met de productie van de crémants bemoeien, is een absolute topkwaliteit gegarandeerd.

De crémant de Loire van Langlois-Château, samengesteld uit Chenin Blanc, Chardonnay en Cabernet, onderscheidt zich van andere mousserende wijnen door de fijnheid van de bubbels, de amberkleurige tint en het intense aroma met sporen van droog fruit, noten en acaciahoning. Deze crémant komt perfect tot zijn recht als verfrissend aperitief, maar doet het ook prima als begeleider van lichte voorgerechten. Santé!.

Comments are closed.

Top↑