Nieuws

Bierproefavond bij eetcafé Sint Jan

3OKT6464 foto hans gerritsen klein

Eetcafé Sint Jan geniet sinds jaar en dag faam als speciaalbierencafé bij uitstek. Om die reputatie nog eens extra te onderstrepen, organiseren we op woensdagavond 5 februari aanstaande een unieke bierproefavond.

 Als gastspreker hebben we onze Belgische vriend Paul Barbier weten te strikken. Paul is exportdirecteur van brouwerij Van Honsebrouck, leverancier van onder andere Kasteelbier en Brigand over de. Vanaf 21.00 uur houdt hij een korte inleiding speciaalbiercultuur om de gasten vervolgens kennis te laten maken met een fraaie reeks totaal verschillende bieren van zowel Belgische als Nederlandse komaf.

Vanzelfsprekend vertelt hij bij ieder bier een achtergrondverhaal waarin zaken aan bod komen als de herkomst, geschiedenis en de geschikte drinkmomenten. Om vast een tipje van de sluier op te lichten: er staan niet alleen voor het brede publiek toegankelijke bieren op de proeftafel, maar bijvoorbeeld ook een oude Gueuze.

Tijdens de proeverij, die ongeveer twee en een half uur in beslag neemt, serveren we diverse hapjes die uiteraard perfect harmoniëren met de bieren die geproefd worden. Zo presenteren we onder andere Brigand kaas, een op ambachtelijke wijze gerijpte delicatesse uit de Belgische Westhoek die als het ware samensmelt met het stevige Winterbier van Brigand.

Deelname aan de bierproeverij kost vijf euro; inschrijven (maximaal veertig personen) kan vanaf heden aan de bar. 

 

Crémant de Loire Langlois-Château

3OKT6464 foto hans gerritsen klein

Mousserende wijnen en een feestelijke stemming zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we juist in de periode rond Kerst en Oud & Nieuw de meest bubbels tot ons nemen.

Eetcafé Sint Jan speelt adequaat op die trend in door tijdens de laatste weken van het jaar de prachtige crémant de Loire van het befaamde huis Langlois-Château niet alleen per fles, maar ook per glas te serveren.

Het kasteel Langlois en de prachtig daaromheen gedrapeerde wijngaarden in het plaatsje Saumur zijn in het bezit van Champagnes Bollinger, het favoriete huis van niemand minder dan James Bond. Omdat deze wereldberoemde champagnemakers zich ook nadrukkelijk met de productie van de crémants bemoeien, is een absolute topkwaliteit gegarandeerd.

De crémant de Loire van Langlois-Château, samengesteld uit Chenin Blanc, Chardonnay en Cabernet, onderscheidt zich van andere mousserende wijnen door de fijnheid van de bubbels, de amberkleurige tint en het intense aroma met sporen van droog fruit, noten en acaciahoning. Deze crémant komt perfect tot zijn recht als verfrissend aperitief, maar doet het ook prima als begeleider van lichte voorgerechten. Santé!.

 

Top↑