Over ons

Eetcafé Sint Jan is al decennialang een vaste en in bijzonder brede kring gerespecteerde waarde in het Arnhemse uitgaansleven. Oorspronkelijk opgestart als bruin café, is Sint Jan in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de meest gewilde eetcafés onder de inwoners en bezoekers van de Gelderse hoofdstad. Gezelligheid, goed gastheerschap en een meer dan uitstekende prijs-kwaliteitverhouding vormen er gezamenlijk de rode draad.

Het eetcafé is gevestigd aan het Jansplein, samen met de Jansplaats en directe omgeving verreweg het meest intieme en Bourgondische stukje Arnhemse binnenstad. De diversiteit aan cafés, restaurants en sfeervolle terrassen oefenen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op een zeer gevarieerd publiek. Sint Jan vormt hier op alle momenten van de dag het onbetwiste kloppend hart.

Het pand Jansplein 2 heeft jarenlang dienst gedaan als woning annex winkel. Voor zover in de gemeentelijke archieven te achterhalen valt, is hier sinds 1913 een café gevestigd. De gebroeders Zonnenberg werd in mei van dat jaar een horecavergunning verleend. Zij startten er toen een café dat ze met hun achternaam tooiden. Sinds het begin van de zeventiger jaren van vorige eeuw gaat het café door het leven als Sint Jan.

Historie

Tot halverwege de jaren tachtig was Sint Jan vooral een druk bezocht bruin café. Onder het bewind van de toenmalige eigenaar werd vanaf dat moment met enige voorzichtigheid een menukaart met kleine gerechten gepresenteerd. Het donkerbruine interieur werd toen bovendien ingewisseld voor een eigentijds en bijzonder warme ambiance, een sfeer die tot op de dag van vandaag met ziel en zaligheid wordt gekoesterd.

Vanaf het moment dat John en Ingrid Pricken het bedrijf in november ’97 overnamen, kreeg Sint Jan geleidelijk aan zijn huidige status: een bloeiend eetcafé waar gezelligheid hoogtij viert en waar naast gegeten nog steeds naar hartenlust geborreld wordt

 

Top↑